Ga naar inhoud
de-colijn-rijswijk-xlv2

De Colijn

de-colijn-rijswijk-2
de-colijn-rijswijk-3

Geduld is een schone zaak.


De Colijn, een wooncomplex in 13 lagen met 81 appartementen, 3 penthouses en bedrijfsruimten gesitueerd op de hoek van de P.C. Boutenslaan en de H. Colijnlaan. Het project is door Burobeb ontworpen op de locatie van het voormalige CBR gebouw. Er is ook een parkeerdek op eigen terrein gerealiseerd.


In het ontwerp wordt het karakter en de bestaande bebouwingshoogte van de Colijnlaan als ‘de Rijswijkse plint’ ingezet als sokkel voor de sculptuur van de hoogbouw. Op de plint van vier lagen is een alzijdig georiënteerde toren van negen lagen met een geheel eigen karakter en uitstraling. Op deze wijze worden de architectuurkenmerken van Rijswijk uit de jaren vijftig en zestig verenigd en opnieuw geïnterpreteerd in een ontwerp met een hedendaagse uitstraling.


In het complex bevinden zich 19 typen appartementen van 55 m² tot 150 m² met ruime buitenruimten. De gevel- en balkonafwerking van de vier laagse plint bestaat uit een dubbel halfsteens rood metselwerk patroon met doorgestreken voegwerk. De vierde verdieping is als insnoering bekleed met Steni Nature Carbon (SN305) in medium granulaat om de overgang tussen sokkel en sculptuur te versterken. De alzijdig georiënteerde sculptuur is bekleed met Steni Colour hoogglans in projectkleur RAL9016, in combinatie met de glasvlakken. De continue alzijdig uitwaaierende balkons van wit gekleurde beton zijn voorzien van balustrades met extra helder glas en wit geëmailleerde strepen erin verwerkt. Dit strepen patroon geeft doorzicht vanuit de woning maar ook privacy op de balkons.

Wij werden uitgenodigd voor onze eerste Steni bemonstering in 2012 en de oplevering was dus in 2021. Tien jaar na dato en derhalve de titel van dit stuk ‘geduld is een schone zaak’.

Projectdetails

De Colijn te Rijswijk met totaal opp. van 14.400 m², excl. parkeerdek:

Opdrachtgever : Ontwikkelingscombinatie De Bouten CV (SBB/AMVEST)
Architect : Burobeb

Aannemer : Smit’s bouwbedrijf (SBB)

Ontwerp : 2008-2009
Bouwaanvraag : 2010
Start verkoop : 2018
Start bouw : 2019

Oplevering : juni 2021

Project foto's : Roos Aldershoff Fotografie.