Ga naar inhoud
leiden-ananas-xxl

De Ananas

leiden-ananas-xl1
gevelbekleding_leiden_ananasstraat

De Ananas te Leiden is een nieuwbouwontwikkeling van circa 400 appartementen plus commerciële plint op de rand van de Leidse binnenstad, nabij station Lammenschans. De Ananas is onderdeel van een grootschalige transformatie van de Lammenschans-driehoek van industrie naar woongebied.

Op dit voormalige fruit-veiling terrein verrijst een stadsblok in de vorm van een carré met accent torens op strategische posities. Onder de centrale gemeenschappelijke binnentuin in het hart van de carré wordt in twee lagen overdekt geparkeerd. De plint biedt, naast woningen, ruimte aan werkunits en horecagelegenheden.

Het bakstenen stadsblok is opgedeeld in aaneengeregen gebouwdelen met wisselende hoogten in drie typen gevelontwerp: verticaal, horizontaal en neutraal georiënteerd. De drie typen wisselen elkaar af in verschillende regelmaat en kleurtinten. De complexe mix van functies, geluidsbelasting op het gebouw van het wegverkeer en het spoor, samen met de aansluiting van het omliggende stedelijk weefsel, maakt het tot een uitdagende en veelzijdige opgave.

Wij mochten voor dit magnifieke ontwerp meer dan 3.000 m² Steni Colour halfmat leveren in verschillende markante projectmatig uitgekozen kleuren. De gevelbouw is in volle gang en in de loop van volgend jaar komen we er uitgebreid op terug, opgesierd met een drone opname.

TOEPASSINGEN

Wij mochten de volgende Steni Colour NCS kleuren in halfmat leveren

  • S0515-G40Y – 180m²

  • S1020-G40Y – 165m²

  • S2030-G40Y – 180m²

  • S2040-G30Y – 245m²

  • S3040-G30Y – 205m²

Projectdetails

Opdrachtgever : De Raad Vastgoed

Architect : Van Egmond Architecten (vanegmondarchitecten.nl)

Aannemer : De Raad Bouw

Montagefirma : VM Geveltechniek

Verdeler : Vink Kunststoffen

Oplevering : midden 2023