Ga naar inhoud
leiden-ananas-xxl

De Ananas: Een Architectonisch Meesterwerk

leiden-ananas-xl1
gevelbekleding_leiden_ananasstraat

In het pittoreske Leiden is een nieuw een nieuw architectonisch icoon verrezen dat de stad een frisse en hedendaagse uitstraling geeft. Het project "De Ananas," ontworpen door Van Egmond Architecten, is een meesterwerk dat de traditionele en moderne elementen van Leiden harmonieus combineert.

Een Knipoog naar de Geschiedenis

Met zijn naam "De Ananas" eert het project niet alleen de stad Leiden, maar ook haar historische betekenis. De ananas staat symbool voor gastvrijheid en welkom, waarden die diepgeworteld zijn in de cultuur van de stad. Dit ontwerp is dan ook een warm welkom voor zowel bewoners als bezoekers.

Architecturale Kenmerken

Het meest opvallende kenmerk van De Ananas is ongetwijfeld de unieke gevel. Van Egmond Architecten heeft zorgvuldig gewerkt aan het creëren van een gevel die zowel modern als tijdloos is. De lijnen en het gebruik van duurzame materialen weerspiegelen de innovatie en duurzaamheid van de stad.

Binnenin biedt De Ananas een modern en comfortabel leefklimaat. De ruime appartementen zijn voorzien van grote ramen die overvloedig daglicht binnenlaten en een prachtig uitzicht bieden op de stad. De gemeenschappelijke ruimtes zijn ontworpen met oog voor detail en comfort, waardoor bewoners kunnen genieten van een hoogwaardige levensstijl.

Wij mochten voor dit magnifieke ontwerp meer dan 3.000 m² Steni Colour halfmat leveren in verschillende markante projectmatig uitgekozen kleuren.

TOEPASSINGEN

Wij mochten de volgende Steni Colour NCS kleuren in halfmat leveren

  • S0515-G40Y – 180m²

  • S1020-G40Y – 165m²

  • S2030-G40Y – 180m²

  • S2040-G30Y – 245m²

  • S3040-G30Y – 205m²

Projectdetails

Opdrachtgever : De Raad Vastgoed

Architect : Van Egmond Architecten (vanegmondarchitecten.nl)

Aannemer : De Raad Bouw

Montagefirma : VM Geveltechniek

Verdeler : Vink Kunststoffen

Oplevering : midden 2023

Duurzaamheid en Gemeenschap

Een ander opmerkelijk aspect van De Ananas is de nadruk op duurzaamheid. Het gebouw is ontworpen met milieuvriendelijke technologieën en materialen om de ecologische voetafdruk te minimaliseren. Bovendien stimuleert het project gemeenschapsvorming, met sociale ruimtes en voorzieningen die bewoners bij elkaar brengen.

Toekomst van Leiden

De Ananas is niet alleen een bouwwerk, maar vertegenwoordigt ook de visie van Leiden op de toekomst. Het toont aan dat traditie en innovatie hand in hand kunnen gaan om een stad te versterken. Dit project zal ongetwijfeld de komende generaties inspireren en herinnert ons eraan hoe architectuur een gemeenschap kan verrijken.

Met De Ananas is er een waardevolle bladzijde toegevoegd aan de architectonische geschiedenis van Leiden en laat zien dat de stad klaar is voor een stralende toekomst.