Ga naar inhoud
steni-as-ski-tower-apartments-archello
skien_elementen_in_olivijn-1-1600

Het Ski Tower project

Uniek torengebouw met robuuste en duurzame materialen

In Magasinparken in gemeente Ski heeft Solon Eiendom een moderne woonomgeving gerealiseerd met onder meer vier verschillende torengebouwen. Deze torengebouwen, genaamd Ski Tower, van A-lab architecten, zijn gebouwd met een sterke focus op duurzaamheid met behulp van robuuste, duurzame en milieuvriendelijke materialen.

“Het project is gebaseerd op het gebruik van solide en duurzame materialen met een stedelijke en tijdloze uitstraling, waarbij de gevel voornamelijk uit hout en gevelbekleding bestaat”, zegt architect Linn Rosnes van architectenbureau A-Lab.

De vier torengebouwen in Magasinparken in Ski vormen een uniek woonproject waarbij vier verschillende architectenbureaus hun eigen gebouw hebben ontworpen. De interdisciplinaire samenwerking heeft ertoe geleid dat elk van de vier torengebouwen een eigen unieke vormgeving en indeling heeft, terwijl er een rode draad door alle gebouwen loopt.

“Ons gebouw heeft een tweelaagse gevel, waardoor voor alle appartementen intieme en beschutte patio’s ontstaan. Door het gebouw aan te kleden met een skelet, gemaakt van hout met gestuukte gevelpanelen van Steni, hebben we een ruimte tussen de buitenmuren gecreëerd. en het leven daarbuiten”, zegt Rosnes.

Team:
Architect: A-Lab
Photography: Sem & Johnsen

Material Used:
Steni: Steni Nature Scandinavian Forest

skien_elementen_in_olivijn-2-1600

Milieu en duurzaamheid in focus

Toen het architectenbureau bezig was met het ontwerpproces van Ski Tower by A-lab, namen ze contact op met Steni om te kijken welke mogelijkheden er waren en wat Steni aan zo’n project kon bieden en toevoegen.

“Wij vielen meteen voor de olijfgroene kristalkleurige gevelplaat van gemalen olivijn”, vertelt Rosnes.

De gevelpanelen met het oppervlak van olivijn vormen nu het raamwerk van het torengebouw in Magasinparken en hebben het gebouw een esthetische impuls gegeven, evenals een milieuvriendelijke bijdrage.

“De mooie en natuurlijke uitstraling, samen met de milieuvriendelijke en robuuste eigenschappen van de gevelpanelen, was de reden waarom we kozen voor Steni Nature met een gemalen olivijnoppervlak”, zegt de architect.

Steni Nature

«Een perfect voorbeeld»


Communicatiemanager bij Steni, Jan Terje Nielsen, heeft dit proces op de voet gevolgd en is vol lof over het project.
“Dit is naar mijn mening een mooi voorbeeld van hoe je verschillende materialen kunt combineren om een ​​dynamische en natuurlijke gevel te creëren die opvalt in de massa. Hier hebben de architecten veel goede keuzes gemaakt, wat uiteindelijk een fantastisch eindresultaat oplevert ”, zegt Nielsen.
Nielsen is ook van mening dat dergelijke gebouwen benadrukken dat Steni op de goede weg is als het gaat om productontwikkeling en aandachtsgebieden.
“Toen we de Steni Nature gevelplaat met een oppervlak van olivijn lanceerden, was er een voortdurende focus op milieuvriendelijke en robuuste panelen, met een natuurlijke uitstraling die goed combineert met andere natuurlijke bouwmaterialen. Hier zien we dat dit de goede weg is om te gaan, en waarschijnlijk zullen we in de toekomst alleen maar meer en meer van dergelijke gebouwen zien, zegt Nielsen.