Ga naar inhoud
slide_projecten-22
1

De voorwaartse stap van Steni Benelux met FORAN.

Steni

Sinds Steni in 1965 werd opgericht als een familiebedrijf in Noorwegen, heeft het zich toegelegd op het leveren van geveloplossingen, speciaal ontworpen om het harde en veeleisend Noorse klimaat aan te kunnen, maar bovenal om een unieke en duurzame, architectonische expressie aan te bieden. Steni is uitgegroeid tot een Noors ondernemerssucces met vestigingen in Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland en distributeurs in Europa, Verenigde Staten, Canada en in Nederland.

Met veel succes levert Steni wereldwijd de meest uitgebreide en fascinerende selectie van façades, in allerlei opties aan oppervlaktes en formaten. Het Noorse bedrijf streeft ernaar om als een betrouwbare adviseur wereldwijd samen te werken aan geveloplossingen die architecten in staat stellen om gebouwen te ontwerpen die kostenefficiënt zijn door duurzame esthetiek en kwaliteit en tegelijkertijd generaties lang meegaan.

Steni Nederland (Benelux)

Ook Steni Benelux heeft in de afgelopen decennia veel vertrouwen en waarde gecreëerd door nauw samen te werken met gebruikers, eigenaars, architecten en aannemers in Nederland, België en Luxemburg. Oud managing director van Steni Benelux BV, Patrick Klijnjan, geeft aan dat het succes in de Benelux een resultaat was van een combinatie aan factoren. “Toewijding om de perfecte oplossingen aan te bieden, het stellen van hoge eisen aan de kwaliteit in alles wat we doen en transparantie naar de klant toe,” aldus Patrick Klijnjan.

FORAN is distributeur van STENI

“Als ondernemer ben ik constant op zoek naar nieuwe kennis en heb ik altijd interesse naar nieuwe ontwikkelingen in de markt die een positieve bijdrage kunnen leveren aan het bedrijf en klanten,” zegt Patrick Klijnjan. “Daarom was de beslissing van Steni, om in de Benelux een zelfstandige distributeur te genereren, voor mij een logische stap voorwaarts. Met een nieuw bedrijf als FORAN kan ik mij als eigenaar volledig richten op de wensen van de klant en tegelijkertijd het bedrijf positioneren voor een verdere groei met zowel de bestaande als nieuwe markten, met als doel om meer Steni producten toe te passen.”

Transitie naar FORAN is gemaakt

Steni heeft het kantoor in Den Bosch inmiddels opgeheven en FORAN als distribiteur aangewezen. Het hoofdkantoor van FORAN is gevestigd in Dordrecht, maar de showroom in Rotterdam. “De huidige format biedt meer mogelijkheden om relaties te versterken, meer opties aan te bieden om de visie van ontwerpers en aannemers te realiseren en onze diensten te vergroten,” vervolgt de eigenaar van FORAN. ”Ik kijk er naar uit om met deze speerpunten aan de slag te gaan en de samenwerking om de Steni producten nog sterker in de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse markt te zetten.”

fb-carousel-end_jpg-stn-12480

Steni aan het woord

"Wij zijn erg blij met de mogelijkheid die FORAN faciliteert. Door het ontstaan van een distributeur voor onze producten in de Benelux kan er makkelijker worden ingespeeld op veranderende situaties of nieuwe uitdagingen,” voegt Adrian Pye, export director van Steni toe. “Onze focus is vooral gericht om Steni gevelpanelen uniek te maken als het gaat om duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en mogelijkheden voor het ontwerp van de panelen."

Maak een afspraak