Ga naar inhoud
rotterdam-relaishuis-theemstracee-xxl

Relaishuis Theemstracee

rotterdam-relaishuis-theemstracee-xl1
rotterdam-relaishuis-theemstracee-xl2

Relaishuis, Rotterdam

In het Rotterdamse havengebied is de Havenspoorlijn verlegd. Het nieuwe Theemswegtracé maakt onderdeel uit van de Betuweroute, die mainport Rotterdam per spoor verbindt met het achterland. Voor het Relaishuis, een schakelstation aan het nieuwe tracé, kregen wij opdracht voor levering van 380 m² Steni Vision Custom. Onze partner M2uur bv was verantwoordelijk voor de realisatie van een gevelvullende digitale files om de uiteindelijk print te kunnen realiseren.

Duinen en zandverstuivingen

Het origineel aangeleverde materiaal voldeed niet aan de minimale technische eisen. Daarop besloot M2uur bv samen met fotograaf Martijn Bronswijk om een nieuw beeld te schieten. Ze trokken diep de Maasvlakte in om de kunstmatige duinen en zandverstuivingen vast te leggen in een panoramische foto. Hiervoor gebruikten ze een robotische camera-arm, een zogenaamde Giga-pan en een technische camera.

Naadloos ontwerp

In M2uur bv’s opmaakstudio werden de tientallen losse fotografische beelden samengesmolten tot één naadloos ontwerp. Met retouche werden kleine onvolkomenheden en verstoringen verholpen. Het resultaat is een 54 x 7 m groot beeld met een resolutie van 72 dpi. De bestanden werden technisch opgemaakt voor reproductie op Steni Vision gevelplaten. Deze zijn kleurvast, weerbestendig, duurzaam gemaakt en relatief eenvoudig te monteren.

Contrast

Het groene, natuurlijke panorama contrasteert op boeiende wijze met de stedelijke omgeving, het beton en de strakke lijnen van de boven het Relaishuis gelegen spoor.

Projectdetails

Aannemer : J. Boonzaaijer Aannemingsbedrijf

Ontwerp : M2uur bv

Foto's : Martijn Bronswijk

Wij mochten 380 m ² Steni Vision Custom leveren in zowel vlakke panelen als ook in L-elementen voor op de hoeken van het gebouw.