Ga naar inhoud
gevelbekleding-zuilichem-pcb-de-ark-xxl

PCB De Ark

gevelbekleding-zuilichem-pcb-de-ark-xl1
gevelbekleding-zuilichem-pcb-de-ark-xl2

Een geslaagde renovatie voor PCB De Ark te Zuilichem

Steni gevelbekleding staat bekend om zijn duurzaamheid en architectonische veelzijdigheid. Het is een materiaal dat de esthetiek van het gebouw kan transformeren en tegelijkertijd de functionaliteit verbetert. De renovatie van PCB De Ark biedt een ideaal podium om de voordelen van Steni gevelbekleding te benutten.

Enkele aspecten om in gedachten te houden bij het gebruik van Steni gevelbekleding in dit project:

1. Weerbestendigheid: Steni gevelbekleding is bestand tegen de meest veeleisende weersomstandigheden, wat cruciaal is voor een gebouw dat dagelijks wordt blootgesteld aan de elementen. Het beschermt niet alleen de structuur van het gebouw, maar behoudt ook zijn frisse uitstraling.

2. Duurzaamheid: Steni heeft een extreem lange levensduur en vereist minimaal onderhoud. Steni geeft dan ook een 60-jarige functionele garantie. Het zal PCB De Ark helpen om de kosten op lange termijn te verlagen en de zorg voor de gevelbekleding te minimaliseren.

3. Designflexibiliteit: Steni biedt een scala aan kleuren, texturen, maatvoeringen en afwerkingen, waardoor architecten vrij spel hebben bij het creëren van een unieke uitstraling voor de school. Dit maakt het mogelijk om de visuele identiteit van het gebouw te verbeteren en aantrekkelijk te maken voor zowel leerlingen als personeel.

4. Isolatie: Steni gevelbekleding wordt gemonteerd conform het geventileerde gevel principe in combinatie met de vereiste isolatie. Hierdoor wordt de energie-efficiëntie van het schoolgebouw verbeterd en de stookkosten verlaagd, wat zowel ecologisch als economisch voordelig is.

De renovatie van PCB De Ark in Zuilichem heeft een unieke kans geboden om Steni gevelbekleding te integreren en het gebouw te verbeteren op zowel esthetisch als functioneel gebied. We hopen u hiermee te prikkelen om de mogelijkheden van Steni te verkennen en uw ontwerp te creëren dat een gebouw nieuw leven inblaast en toekomstbestendig maakt.

Met enthousiasme kijken we uit naar uw creatieve uitdaging en zijn we ervan overtuigd dat PCB De Ark een inspirerend voorbeeld kan zijn voor scholen overal.

Projectdetails

Opdrachtgever : Stichting Christelijk Onderwijs Bommelerwaard

Adviseur : Slim Opgewekt

montagefirma : Pruyssen Daken en Gevels

Verdeler : Verdouw Bouwproducten

Wij mochten leveren ca. 450 m² Steni Colour in glansgraad Halfmat en in de NCS-kleuren SN6510, SN8008, SN8010 en SN8011.