Ga naar inhoud
gevelbekleding-dordrecht-blaauwweg-maanflat-xxl

Blaauwweg

gevelbekleding-dordrecht-blaauwweg-maanflat-xl1
gevelbekleding-dordrecht-blaauwweg-maanflat-xl2

Een perfecte match van beton & Steni Nature

Anderhalf jaar is er gewerkt aan de Zonneflat, Maanflat en Siriusflat aan de Blaauwweg in Dordrecht. De 198 woningen verdeeld over 3 blokken hebben een transformatie ondergaan onder andere op het gebied van verduurzaming. Het was een hele klus met grote impact voor de bewoners. De rust is nu terug, de portieken zijn opgefrist en de woningen zijn klaar voor de toekomst.

Metamorfose van binnen en van buiten

Naast de werkzaamheden op het gebied van verduurzaming kregen de woningen ook een uiterlijke opknapbeurt. Zo kregen de meeste woningen een nieuwe badkamer, toilet en keuken. Aan veiligheid is ook gedacht, want de intercom is vervangen door een videofoon. En voor extra gemak is er een E-bikestalling gemaakt.

De buitenkant heeft ook de nodige aandacht gekregen. Zo hebben de entrees een metamorfose ondergaan en de woongebouwen zijn in een andere kleurstelling geschilderd, in de kleur die de bewoners zelf graag wilden. Voor de renovatie van de entree bleek na een korte zoektocht Steni Nature Ice Age in natuursteen granulaatgrootte Coarse een perfecte match met de bestaande betonnen delen. Dit in combinatie met de vaste L-vormen geven een aanzicht alsof het altijd zo had moeten zijn.

Feestelijke oplevering met activiteiten voor de bewoners

Om de oplevering officieel te bekrachtigen organiseerden Trivire en Van Wijnen op woensdag 14 september 2022 een feestelijke bijeenkomst voor de bewoners. Tinka van Rood, bestuurder van woningcorporatie Trivire en Martin de Jong, directeur bij Van Wijnen, markeerden de oplevering met het uitwisselen van een symbolische sleutel. Ook waren er verschillende activiteiten voor de bewoners

Projectdetails

Opdrachtgever : Trivire

Architect : Vanschagen Architecten

Aannemer : Van Wijnen

Wij mochten leveren ca. 150 m² Steni Nature SN503 Coarse in panelen en vaste L-elementen.