Ga naar inhoud
amsterdam-statenjacht-xxl
amsterdam-statenjacht-xl1-1

Van afval naar een duurzame gevel

Foran ontwikkelde samen met Vanschagen Architecten en het Noorse bedrijf Steni AS duurzame gevelpanelen met een decor van gerecycled flessenglasgranulaat. Net als de andere gevelpanelen uit het programma van Steni wordt dit unieke product met een gegarandeerde levensduur van 60 jaar geleverd.

In samenwerking met Vanschagen is flessenglas geselecteerd op korrelgrootte, kleur en glans. Er kan dus worden gevarieerd met de uitstraling van het paneel.

De ontwerpen met Steni gevels staan veelal bekend om de hoekaansluitingen. Het is namelijk mogelijk een vast L- of U-element te prefabriceren om de gevel een imposant massief uiterlijk te geven. Groot voordeel is dat er nog steeds wordt gebouwd conform het geventileerde gevel principe; licht, snel en efficiƫnt. Zo is het ook mogelijk in Steni Nature Glass te detailleren met een vast L-of U-element.

Wij zijn uitermate trots om onderdeel te zijn geweest van deze uitzonderlijke queeste. We gaan zeker nog een aantal keer terugkomen met updates over dit bijzondere verhaal.