Hogeschool te Utrecht, mooi gemaakt om mooi te blijven.
Ondertussen ca. 17 jaar oud en nog steeds een plaatje, Hogeschool Utrecht.
Er zijn bepaalde historische landschapselementen, zoals een waterloop en fiets- en voetpaden, behouden gebleven tijdens de bouw, door het gebouw grotendeels op te hogen en een regelmatig raster van kolommen aan te leggen. Deze kolommen overspannen soms de waterloop en de paden en geven het gebouw ook stabiliteit. De open ruimte onder het gebouw wordt gebruikt voor langzaam verkeer, herbergt de entreehal en biedt ruimte voor een fietsenstalling en voor rolstoelgebruikers. Hier wordt gezorgd voor daglicht door drie patio's.
De kleurrijke westgevel geeft de HU een gezicht richting de stad, maakt het gebouw schaalloos en abstract, terwijl het ook zinspeelt op de snelheid van het voorbijrazende verkeer. De gevel is een uitdrukking van de bewoners en hun uiteenlopende activiteiten, een metafoor voor de veelzijdige gemeenschap van de HU.
Met zijn kleurrijke gevel is de afdeling Onderwijs van de Universiteit Utrecht een opvallende verschijning op de Universiteitscampus. Het gebouw biedt de diverse universitaire gemeenschap flexibiliteit en ruimte om elkaar te ontmoeten en mogelijkheden om een eigen sfeer te creëren. Het landschap is speels geïntegreerd in het gebouw.
Aan de andere kant van het imposante gebouw is de Steni Nature gevel in Verdi Alpi, Italiaans marmer granulaat, nadrukkelijk en massief aanwezig. En zoals je mag verwachten op de hoeken vaste L-elementen om het geheel een tastbaar volume te geven. Wederom een bewijs dat de Steni gevel de tand des tijds met trots kan weerstaan. Want uiteindelijk, wat mooi is gemaakt moet mooi blijven.