Ga naar inhoud
rotterdam_thorax_centrum_xxl
rotterdam_thorax_centrum_xl

Het Erasmus Thorax Centrum, mooi gemaakt om mooi te blijven.

Het Erasmus Thorax Centrum is een medisch en architectonisch meesterwerk dat de belichaming is van innovatie, functionaliteit en esthetiek. Gelegen in Rotterdam, staat dit toonaangevende medische faciliteit bekend om zijn geavanceerde medische zorg.

Flexibiliteit en duurzaamheid

Het ontwerp van het centrum heeft flexibiliteit ingebouwd om aan veranderende medische behoeften te voldoen. Dit is van cruciaal belang in de snel evoluerende gezondheidszorgsector. Bovendien is het gebouw duurzaam en milieuvriendelijk, wat getuigt van verantwoord ontwerp en beheer van hulpbronnen.

Patiëntgericht ontwerp

Het Erasmus Thorax Centrum heeft patiënten altijd centraal gesteld in het ontwerpproces. Elke ruimte is doordacht ontworpen om comfort, privacy en gemak te bieden aan degenen die hier worden behandeld. Dit omvat rustige wachtruimtes, ruime kamers en intieme overlegplekken.

rotterdam_thorax_centrum_xl2

Technologische integratie

Het centrum integreert geavanceerde technologieën in het ontwerp om de medische zorg te verbeteren. Dit omvat state-of-the-art operatiekamers, laboratoria en beeldvormingsfaciliteiten die naadloos passen in het architectonische concept.

De bouw, destijds gedaan door Sprangers Bouwbedrijf uit Breda, dateert ondertussen alweer van 2015. Er is gekozen voor ca. 2.500 m2 Steni Colour Hoogglans wit. De panelen waren grotendeels af-fabriek Steni op maat geleverd en voorgeboord en gereed voor montage. Zo bleven er nog maar een paar pas-panelen over om op locatie te bewerken en is de uitvoering goed ontzorgd.

Dit is letterlijk en figuurlijk een “schitterend geheel” wat de tand des tijds onder barre omstandigheden prachtig weerstaat. Want, wat mooi is gemaakt moet mooi blijven.

Steni Colour